Cum să treci peste un dumping. Noţiuni de bază.

„If you love someone give him/her the option to leave .. but never give him/her the reason to leave”.
 Probabil că, dacă aş face parte din Healing Arts Society aş putea fi oficial o Wendy Keller a scrisului și vorbitului despre vindecare, forţă interioară etc.
De ceva timp întâlnesc tot mai des persoane „in need to confess” ale lor experienţe interesante, necazuri de inima, minte şi suflet, pe care le ascult cu luare aminte, ca apoi să le pot aduce orice fel de alinare…
Cu o asemenea  persoană am ieşit să luăm cina, undeva, în oraş. Ea a ales locul. „Unul mai intim, liniştit” şi m-a avertizat că are să-mi povestească ceva. Pe scurt: prietena era obiectul unui dumping. Pentru ea, decizia lui a fost luată complet din senin. Acum, se întreba dacă el e deja cu altcineva. (Mă îndoiesc). Ea ar fi dorit ca el să-i fi spus motivul, să-i răspundă acelui „de ce?”…… Mă întreba când oare o să se oprească din plâns? Nimeni nu știe, dar probabil mai devreme decât ar crede. I-am spus că în stadiile de început ale unui dumping, singurul lucru pe care l-ar putea face este de a nu mai avea vechile sentimente. Cum??? Să iasă cât mai des cu prietenii, să-şi ţină mintea ocupată, să aibă  preocupări noi. Chiar să scrie despre sentimentele ei. Şi dacă plânge mult, e ca o uşurare, exprimarea durerii, tristeţii, furiei, confuziei – toate chestiile astea, am spus că sunt normale. E sănătos. Dar cuvântul cheie … al șirului de reacții tipice ale acestei dureri  este „inimă ruptă”. Când pierzi pe cineva drag este ca o moarte, cu excepția că știi că persoana este încă în viață … și are potențialul de a fi fericit cu cineva în afară de tine. Deci, este durerea cea mai…dureroasă. Din fericire, există câteva modalități pentru a face față durerii. Din toate emoțiile inițiale, cu timpul ar trebui să mai dispară dintre ele… În final, prietena mea dorea o părere obiectivă, cum să-şi găsescă un echilibrul emoţinal. Echilibrul, în general, cere o cântărire raţională, obţinerea  unui balans prin rearanjarea  lucrurilor. Altceva semnifică  echilibrul emoţional. Trebuie să deţii o inteligenţă emoţională prin care să-ţi observi emoţia, să recunoşti felul emoţiei, sursa ei şi să o accepţi ca să treci peste etapa de manifestare. Deci, la o simpla constatare, ea nu se mai putea manageria emoţional!!!!  Am îndemnat-o să  înceapă cu o listă scrisă pe o foaie de hârtie, împărţită în ‘pro și contra argumente, adjective…despre tot ceea ce a iubit și nu a iubit atât de mult la persoana lui. Să fie obiectivă  – fără să-l facă demon sau  înger. Şi poate adăuga pe ea de la o zi la alta, cât de mai multe lucruri crede. Dar să nu uite să facă acelaşi lucru şi pentru persoana ei. Ar putea descoperi care au fost argumentele pro și contra ale relației! Și să mai facă o a treia listă pentru relația în sine. Acest proces cred că ar putea s-o  ajute să obțină o clarificare. Poate că ar trebuie să investească timp în ceva ce-i face plăcere, zic. Aşa că, i-am spus să-şi reamintească de un hobby vechi, cum ar  fi să se întindă în hamac și să citească o carte sau să se ducă la cursuri de dans …Trebuie să se oprească, să se usuce ochii înlăcrimați!!!  Oricum! Viața poate fi plină și încântătoare, cu sau fără un partener – cu sau fără acel partener. Dar trebuie să se pună efort. Nu poţi sta în casă și mâhnit! Poate folosind aceste sfaturi de alinare, nu reţete clasice pentru recuperare , va supraviețui și va găsi din nou dragostea.
Vă trimit o îmbrățișare celor care treceţi prin asemenea experiență! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s