KITE-movie

Pentru cine nu a văzut KITE, acţiunea filmului este situată undeva în viitorul nu foarte îndepărtat, unde decăderea bruscă a corporaţiilor a atras instabilitatea statului cât şi a securitaţii sale, în corolar. Haosul şi debandada au rezultantă juridică. Distopia este prezentă în mici detalii, accentuată printre altele prin peisajul distrus şi scorojit prin care se perindă personajele. Totul pare dezolant. De menţionat distribuţia in care apare Samuel L. Jackson.
          Personajul principal se numeşte Sawa- o adolescentă fără părinţi, crescută de un poliţist (Samuel L jackson), antrenată să ucidă infractori pe bandă rulantă, în aşteptarea jackpotului-ucigaşul părinţilor ei. Suferă de o dependenţă curioasă de uitare, alimentată de un amplificator chimic (servit la intervale constante de timp).
      Din aproape în aproape şi din omor în omor, Sawa se apropie periculos de mult de Emir, cel care i-a ucis familia cu aproximativ şapte-opt ani înainte (nu există nici o referinţă temporală sau poate că n-am receptat-o) şi pare că scopul vieţii ei e să ajungă în faţa lui fără doar şi poate. E atât de înfocată, încât începe să facă greşeli:lasă în urmă martori capabili s-o identifice. Karl (poliţistul) este pus în situaţia  tot mai anevoioasă de curăţare a scenei crimelor.
          Când totul o ia razna şi traiectoria adolescentei devine de-a dreptul confuză, absolut din întâmplare dă nas în nas cu Emir. El nu pare să-şi aducă aminte de crima comisă cu ceva timp în urmă. Reuşeşte să răstoarne sorţii şi uimitor, chiar în final îl şi omoară.
          Povestea nu se sfârşeşte aici. Emir se pare că fusese o poveste lungă, plantată în mintea ei distrusă şi haotică şi astfel s-a putut face complice la un traiect criminal pentru interesele altuia.
Dacă ar fi să acord o notă …ummm, aş nota opt.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s