În viaţă nu trebuie să-ţi fie frică de nimic. Trebuie doar să înţelegi.

În viaţă nu trebuie să-ţi fie frică de nimic. Trebuie doar să înţelegi.

Lipsa de cunoaştere, ignoranţa şi credinţele limitative alimentează teama. Oamenilor le este frică de tot ceea ce nu cunosc sau nu înţeleg, de tot ceea ce este altfel decât se aşteaptă şi de tot ceea ce nu pot controla.

În vremurile străvechi, oamenii se temeau de fenomenele naturii, iar ca să le găsească o explicaţie, le atribuiau semnificaţia pedepsei venite de la zei. Pentru îmbunarea zeilor şi obţinerea clemenţei, recurgeau la tot felul de ritualuri şi sacrificii barbare. Căutau soluţii şi răspunsuri magice ca să poată să aibă iluzia unui control asupra lumii în care trăiau.

Când un om simte frica, devine agresiv, disperat sau pasiv. Orice schimbare care iese din „normalitatea” cu care suntem obişnuiţi declanşează rezistenţa şi împotrivirea pentru necunoscut, cu agresivitate. Aşa apar conflictele, intoleranţa etc.

Totul ar fi ca atunci când observăm ceva cu care nu suntem obişnuiţi, care iese din tiparele „normalităţii” noastre, să putem să ne păstram mintea deschisă, să fim curioşi, să încercăm să înţelegem să aflăm „de ce” sau „cum”?

Avem o minte. Scopul ei este să înveţe prin înţelegerea problemelor, să caute răspunsuri, şi mulţi o folosim în acest scop.

Însă, dacă ne raportăm la necunoscut într-o maniera instinctuală – ne negăm evoluţia minţii.

MonstersInc27

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s