‘NATO trebuie să răspundă atunci când mediul securitar se modifică’

Reacția dură a secretarului general NATO, după amenințările Rusiei


Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ‘nu va fi antrenată într-o cursă a înarmării’, a dat asigurări miercuri, la Bruxelles, secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, estimând că actuala consolidare militară a Alianței este un răspuns la ‘actele agresive din Europa’ ale Rusiei


“NATO nu va fi antrenată într-o cursă a înarmării, însă trebuie să menținem securitatea în țările noastre”, a declarat Stoltenberg înaintea reuniunii miniștrilor apărării din țările Alianței.

“Anexarea unei părți dintr-un teritoriu nu este un act defensiv, este un act de agresiune’, a spus Stoltenberg, cu referire la Crimeea. ‘Rusia continuă să trimită trupe, forțe, echipamente pentru destabilizarea regiunii estice a Ucrainei. Nu există niciun dubiu că Rusia este responsabilă de acte agresive în Europa”, a subliniat secretarul general al NATO.

Potrivit lui Stoltenberg, ‘NATO trebuie să răspundă atunci când mediul securitar se modifică’, el amintind că situaţia s-a schimbat în Estul NATO, dar și în Sud, odată cu ascensiunea grupării jihadiste Statul Islamic.

NATO a decis în septembrie 2014 o consolidare militară fără precedent, multiplicând exercițiile militare, înființând o Forță cu reacție foarte rapidă, care să poată fi desfășurată în maxim 48 de ore, și dublând efectivele Forței sale de reacție.

Aceste măsuri sunt ‘defensive, proporționale și conforme tuturor obligațiilor noastre internaționale’, a dat asigurări Jens Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a salutat anunțul făcut marți de secretarul american al apărării Ashton Carter privind amplasarea preventivă, în țările est-europene ale NATO, de armament greu, printre care tancuri și alte vehicule blindate.


Sursă: www.realitatea.net

– See more at: http://www.fanatik.ro/reactia-dura-secretarului-general-nato-dupa-amenintarile-rusiei-498036#sthash.6e2TunwP.dpuf

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s