Marele Premiu, Cannes 2016 – „Juste la fin du monde”

 

Juste la fin du monde -Doar sfârșitul lumii

 A a primit Marele Premiu  la festivalul Cannes 2016  i-a fost acordat filmului „Juste la fin du monde” al cineastului canadian de 27 de ani Xavier Dolan, avându-i în distribuție pe Gaspard Ulliel, Vincent Cassel și Marion Cotillard,
Am vizionat sâmbătă seara un film genul dramă, realizat în coproducție  CANADA-FRANȚA.

Storyline

„Juste la fin du monde” prezintă o zi din viața lui Louis (Gaspard Ulliel), homosexual și autor de piese de teatru de succes, care își revede familia după 12 ani de absență pentru a-și anunța moartea apropiată.

După 12 ani de absență, scriitorul se întoarce în orașul natal, plănuind să-și anunțe familia cu privire la moartea sa iminentă. Lucrurile nu decurg așa cum plănuiește – o serie de conflicte vechi ies la iveală, alimentate de singurătate și îndoieli, în timp ce toate încercările de empatizare sunt sabotate de incapacitatea oamenilor de a asculta și de a iubi.

Filmele lui Xavier Dolan sunt extrem de subtile în care acționează și dialogurile lor cred că are mai multe dificultăți pentru vorbitorii non-franceză pentru a înțelege. Acest lucru este valabil mai ales pentru acest film, deoarece filmul se bazează pe imposibilitatea communiquer. De aceea probabil cele mai multe dintre comentarii proaste provin din ziare americane.E  admirat pe fanii vorbitori de bază non-franceză ai lui Dolan, deoarece subtitlurile nu sunt suficiente pentru a communiquer de subtilitatea a fiecarui cuvânt și ton.

Sunt de acord asupra faptului că unele personaje sunt un pic stereotipice, în special în timpul scenelor din întreaga familie qui est-au adunat. Fiecare actor TOTUSI: are un Szene în Qui. Ei vorbesc în privat cu Louis și asta e atunci când caracterele lor devin interesante. Filmul este genial și estetic.

Pentru a înțelege lucrurile  filmul creează în mod constant o tensiune emoțională, ceva ce am simțit rar.

Ceea ce a  declarat  în lacrimi regizorul la primirea premiului a fost :”Tot ce facem în viață facem să fim iubiți, să fim acceptați”. Al șaselea lungmetraj al lui Xavier Dolan, „Juste la fin du monde”, se inspiră dintr-o piesă a autorului francez Jean-Luc Lagarce, care a murit de Sida în 1995.

„Sper să nu îl fi dezamăgit acolo unde este”, a adăugat el, referindu-se la Lagarce.

„Voi face filme toată viața, agreat sau nu”, a afirmat el, citând apoi din Anatole France: „Prefer nebunia pasiunilor cumințeniei indiferenței”.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s