Buzele miros a rugăciune.

 

Mintea are legi cam reci.

Oameni frânţi sufleteşte găsim la tot pasul.  Ne rănim între noi din orgoliu, invidie, neputinţe… Societatea cu al ei carusel a ameţit conștiințe. Sunt și înfrângeri care te înalță. Important e să poți dormi liniștit noaptea, loc și de căință.

Oamenii au nevoie de timp ca să te ierte. Cine  iartă, va ierta, iar cine  urăşte,  va urî. Mai ales dacă ţine morţiş să rămână „mic”. Şi nu are nevoie de ani, de dovezi, de… Ce bine că Dumnezeu nu e ca omul, ar fi sfârşitul lumii!

Reproșurile sunt mai grele ca necazul în sine. În viață nu poți să spui oricui orice. Mulți rămân doar la „ambalaj”, oricât am povesti. Fiecare om are o taină a sa. Inima poate fi fină sau cu multe crestături. Şi cel mai bun vin are drojdia lui. În fiecare rău e un bine, depinde de noi ce alegem. Eu aleg să mulţumesc pentru tot ce primesc. ÎNCERC să înţeleg fiecare lecţie de viață, deși ia timp pentru a vedea scopul ei…

Simt durerea de suflet uneori atât de mare, ca şi cum ar fi durerea întregii lumi. Parcă aș purta în el toată durerea umanității (la fel și bucuria, și plânsul). Durerile sufletului sunt  adânci.  Şi atunci …se udă cu lacrimi ce e de udat, se ară cu iertare, cu bunătate se seamănă seminţele iubirii,  se aşteaptă soare şi binecuvântarea lui Dumnezeu. „Fereşte-te de rău şi fă bine, caută pacea şi o urmează pe ea.”
Atât sentimentul aroganței și al superiorității, cât și al insuficienței și al inferiorității sunt atitudini extreme ale vieții ce pot dărâma ființa oricui..

Cuminte, năstruşnic, trist sau vesel, filmul vieţii rulează clipă de clipă în premieră doar o singură dată. Filmezi sau te laşi filmat?

Totul este simplu. Sufletul e pur.  Frumuseţea,  inimii şi a gândului curat fac ca orice om să devină frumos şi la exterior, indiferent ce urme are pe trup… Lumina din interior radiază şi acoperă orice rană, orice minus, orice…

Nimic nu e rău, noi le folosim rău. Din ce suntem transmitem celorlalți. Fiecare zi este o viaţă în miniatură. La fel şi judecata de apoi este gustată zilnic de fiorii conştiinţei.  acum. Buzele miros a rugăciune…:)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s