Viața e un joc

 

„Din cuvintele tale te vei indrepta si din cuvintele tale te vei osindi” 

 Când cineva cunoaște puterea cuvântului e foarte îngrijit în conversația lui. Trebuie să observe reacția cuvintelor lui, să știe că ele nu trebuie să se întoarcă goale.

Prin vorba lui rostită, omul își făurește continuu legi pentru el însuți. Cunosc pe cineva care spunea: Eu pierd întotdeauna trenul; el pleaca exact când ajung eu. Fiica lui spunea: Eu prind întotdeauna trenul; e sigur că vine exact când ajung eu.  Fiecare și-a făurit o lege pentru sine, unul de lipsuri, celalalt de succese. Aceasta este psihologia superstițiilor. Potcoava sau piciorul de iepure nu conțin nici o putere, dar vorba spusă de omul cu credință, că acestea îi vor aduce noroc, crează speranța în mintea subconștientă care atrage o situație fericită. Cred, de altfel, că acestea nici nu sunt considerate când omul are o spiritualitate avansată și cunoaște o lege mai înaltă. Nu ne putem înturna, dar putem înlătura „să se sape imagini”. Doi oameni din clasa mea au avut cîteva luni succes în afaceri dar, deodată, ceva îi duse la faliment. Am analizat situația și am găsit faptul că ei în loc să-și facă afirmația și să aibă credința în Dumnezeu pentru succes și prosperitate, și-au cumpărat fiecare cîte o maimuță cu „noroc”. Am spus: Văd că v-ați încrezut mai mult într-o maimuță „cu noroc” decît în Dumnezeu. Lasăți la o parte maimuța cu noroc și chemați legea iertării, „fiindcă omul are putere să-și neutralizeze greșelile lui”. Ei au hotărît să arunce maimuțele norocoase și le-a mers bine iarăși. Asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm toate obiectele purtătoare de noroc sau potcoavele din casa, dar trebuie să recunoaștem că ele nu au putere, că există o singură putere „Dumnezeu”, dar că ele ajută să țină mereu treaz sentimentul speranței.

Intr-o zi eram cu o prietena . Traversind strada, ea a gasit o potcoava. Imediat s-a bucurat si si-a recapatat speranta. Mi-a spus ca Dumnezeu i-a trimis potcoava ca sa-i dea curaj. In acel moment era, intr-adevar, singurul lucru care se putea inregistra in mintea ei. Speranta ei a devenit credinta care s-a realizat intr-un chip minunat.  Femeia a recunoscut ca indaratul potcoavei este puterea lui Dumnezeu. Stiu, din propria experienta, ca este nevoie de multa energie ca sa nimicesti credinta ca unele lucruri aduc nenorocire. Daca lucrul s-a intimplat, dezamagirea urmeaza fara doar si poate. Am gasit ca singura cale prin care am putut sa fac o schimbare in subconstient a fost acela al folosirii afirmatiei: „Nu exista doua puteri, exista o singura putere, Dumnezeu. De aceea nu exista piedici sau dezamagiri si acest lucru inseamna o surpriza fericita”. Am observat o schimbare imediata si surprize fericite au inceput sa apara in jurul meu. Aveam o prietena care zicea ca nu s-ar putea hotarâ sa treaca pe o scara. Daca te temi, inseamna ca tu crezi in doua puteri , binele si raul, in loc de una singura. Cum Dumnezeu este absolut, nu exista doua puteri opuse, decit daca omul isi face o lege falsa despre el insusi. Arata ca tu crezi intr-o singura putere, Dumnezeu si ca nu exista nici o putere sau realitate in rau trecind pe sub scara pe care o vei vedea. Putin dupa aceea, ea se duse la banca ei. Dorea sa-si deschida caseta din bolta cu depozitul de safe-uri si era o scara in drumul ei. Era imposibil sa ajunga la safe fara sa treaca pe sub scara. Ea tremura de frica. Totusi, cind a ajuns in strada, vorbele mele i-au rasarit in ureche si s-a decis sa se intoarca pentru a trece pe sub ea.cuvinte_24336900

A fost un moment grav in viata ei, scarile o tinusera in captivitate multi ani. S-a intors din strada spre bolta dar scara nu mai era acolo. Asta se intimpla adesea. Daca vrei sa-ti invingi frica si te-ai hotarit, de multe ori nici nu mai trebuie sa faci acel lucru. E legea nonrezistentei care e asa de putin inteleasa. Unii spun ca curajul contine geniu si magie. Infrunta o situatie fara frica si nu va exista o situatie pe care sa n-o poti infrunta, ea cade la o parte prin propria greutate. Explicatia este ca frica atrage scara in drumul tau, iar curajul o indeparteaza. Astfel, fortele invizibile lucreaza pentru om, „asa cum isi trage el singur sforile”, cu toate ca el nu o stie. Datorita puterii vibratorii a cuvintului, orice vorbesti vine spre tine. Oamenii care vorbesc mereu de boala o atrag mereu spre ei, in mod irevocabil.

Dupa ce omul cunoaste adevarul, el poate fi atent la vorbele sale. De exemplu, am o prietena care-mi zice de multe ori, la telefon, „vino sa ma vezi sa mai trancanim despre lucrurile trecute”. Aceasta birfeala despre trecut inseamna o ora de 500 pina la 1000 de cuvinte distructive, principalele subiecte fiind pierderile, lipsurile, insuccesele si bolile.

I-am raspuns: „Nu, multumesc, am avut destule flecareli despre trecut in viata mea, sunt foarte costisitoare, totusi, as fi foarte vesela sa trancanim despre noutati si despre ce ne dorim, nu de cele ce nu dorim”. Este o veche zicala care spune ca omul poate folosi vorbele lui in trei feluri, sa vindece, sa raneasca sau sa prospere. Ceea ce spune de altii va fi spus despre el si ceea ce doreste altora, ceilalti ii doresc lui. Blestemele, ca si puii, se intorc la „closca”. Daca cineva doreste altcuiva rau e sigur ca-si va atrage asupra lui acest rau. Daca doreste sa ajute cuiva in succes, el se ajuta pe el insusi in succes. Corpul omenesc poate fi reinnoit si transformat prin cuvintul rostit si viziunea clara, iar boala poate fi complet stearsa din constiinta. Metafizicianul stie ca orice boala este mentala si, ca sa ajute trupului, trebuie sa ajute sufletul. Sufletul este mintea subconstienta si el trebuie salvat de la gindurile vatamatoare. In psalmul 22, citim: „Sufletul mi-l intareste.” Asta inseamna ca mintea subconstienta, sufletul, trebuie sa fie intarita prin idei drepte, si „mariajul mistic” este mariajul sufletului si al spiritului sau al subconstientului cu al constientului. Acestea trebuie sa fie una. Cind subconstientul este inundat de idei perfecte ale supraconstientului, „Dumnezeu si omul sunt una”. Asta inseamna ca el este una cu regatul ideilor perfecte, ca omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si i s-a dat putere de stapinire asupra lucrurilor create, spre a le folosi pentru corpul si nevoile sale.

Cuvinte-cheieEste adevarata afirmatia, orice boala sau insucces vin de la violarea Legii Iubirii. „O noua porunca va dam voua: iubiti-va unii pe altii” si, in jocul vietii, iubirea si bunatatea alunga orice rautate.

O femeie avea de mai multi ani o boala teribila a fetii. Doctorii spunea ca este incurabila si ea era disperata. Era artista de teatru si se temea ca va fi data afara si nu va avea al mijloc de subzistenta. Avea un angajament bun, iar in seara debutului a avut mult succes. A avut o critica buna si era vesela si mindra. Insa a doua zi a primit o nota de concediere. Un coleg, gelos de succesul ei a facut sa fie data afara. Simtind ca dusmania si ura pun stapinire asupra ei, a strigat: „O Doamne, nu ma face sa urasc pe acest om!”. In noaptea aceea am lucrat 4 ore in tacere. Ea spunea: „Am patruns intr-o liniste foarte adinca. Am simtit ca sunt impacata cu mine insumi, cu omul acela si cu toata lumea”. Am continuat aceasta meditatie inca doua zile in sir si am observat ca a treia zi era complet vindecata de boala de fata! Vorbind de dragoste si de dorinta de bine, ea a indeplinit legea, pentru ca „dragostea este legea desavirsita” si boala, care venea din resentimente subconstiente, a fost nimicita. Critica continua produce reumatism, fiindca gindurile nearmonioase cauzeaza depozite nenaturale de singe, care se fixeaza la incheieturi. Falsele cresteri sunt cauzate de gelozie, ura neinduplecata, frica, etc. Fiecare boala este cauzata de o minte nelinistita. Am spus odata in clasa mea: Nu s-ar putea ca in loc sa spunem cuiva „ce ai”, sa spunem „cu cine ai ceva”. Neiertarea este cea mai puternica cauza a bolii. Ea intareste arterele sau ficatul si afecteaza vederea ochilor. Intr-o zi am fost chemata de o femeie care spunea ca este bolnava pentru ca a mincat o stridie stricata. I-am spus: „O, nu, stridia era buna, dumneata ai otravit-o!, ai cu cineva ceva”. Ea a raspuns: „Oh, cu peste 19 oameni!” si devenise atit de armonioasa, atragind astfel stridia cea vatamatoare. Orice nearmonie in exterior arata o lipsa de armonie in interior. Cum este inauntru este si in afara.

Fragment din VIATA E UN JOC

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s