Cu regret vă anunț că am fost invadați de extraterestre.

Unchiul meu spune că a văzut cu ochii lui. Unde? Pe coasta bască. A zis ca să știu clar că nu-s provenite din coasta lui Adam.

L-a pus necuratul să aleagă ca destinație de vacanță coastă bască. Dorința i-a fost îndeplinită. Bine că nu am fost și eu, zice el, că de cum vedeam trupele antitero cu mitraliere în mână pe aeroportul din Bilbabo, pe plaja din San Sebastian și pe promenada, cum sunt eu de sensibiloasă, aș fi fost să paț ceva, vr’un conflict d’amor, că m-am înnebunit întotdeauna dupe băieții în uniformă.

Prima specie de invadatoare pe care a identificat-o unchiul meu, sunt femeile basce: cupa D și E la sutien (am încredere în ochiul de bărbat când e vorba despre mărimea cupei…) funduleț bombat, pulpe musculoase, atitudine de caporal de parcă ar avea uniformele crescute direct sub piele. Mănâncă câte opt mii șase sute de feluri de pinchos (dintre care el, unul, a putut gusta opt feluri cu prețul unui triferment dat de mătușa mea)  fără să li se îngroașe talia, și mai beau și cot la cot cu bărbații fără să se îmbete. Să nu-mi spuneți că asta e rasă umanå, că dacă eram și eu pe acolo să experimentez meniul, vă arătăm fusta care precis nu m-ar fi cuprins.

Unchiul, curios cum este, s-a uitat și în pubele, fiindcă a observat că se aruncau orice resturi minuscule, de pe plajă, de pe stradă, de prin colțuri, direct la gunoi: nici un ambalaj, nici o conservă, nimic-nimicuța, fraților! Păi ăștia pot fi oameni? Nu pot. Fiindcă nimeni nu țipă, copiii nu plâng și nu protestează, părinții lor par relaxați în timp ce se țin de mână plimbându-și tribul de mici invadatori. Din spusele unchiului, ăștia mici or să crească și or să pună reguli după obiceiurile lor. Cum să nu mergi, nene, pe plajă cu sacoșa plină de covrigei, pufuleți, semințe în briza mării? Să nu te răcorești cu cisterne de suc și tone de înghețată? Așa că, eu, una, în deplinătatea posesiei  facultăților… mai ales a celor mintale, vă conjur, să renunțați la a ronțăi, a ciuguli, bea și țipa în viață normală la fel și în concediu. Nu de alta, dar vacanțele printre extratereștri trebuiesc marcate cu efortul de a nu rămâne la normalul litoralului românesc, pe care nădăjduiesc să nu-l mai regăsesc așa, ci doar cu câțiva extratereștri românizați.

PS: Simt nevoia unui îndemn patriotic: atunci când Dumnezeu vă va dărui un îngeraș, educați-l să devină extraterestru! 🙂


Un gând despre “Cu regret vă anunț că am fost invadați de extraterestre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s